Het allerbelangrijkste vitamine voor het immuunsysteem

[]

De belangrijkste vitamine voor het immuunsysteem is vitamine D. Uit studies blijkt dat een lage vitamine D-status een algemeen verschijnsel is in heel Europa. In alle leeftijdsgroepen is een tekort aan vitamine D vastgesteld.

Vooral in de late herfst, tijdens het winter- en lenteseizoen, lopen mensen het risico een tekort te ontwikkelen. Vooral in Noord-Europa is het erg moeilijk om via de zon in hun behoefte aan vitamine D te voorzien.

Een hoger vitamine D-gehalte helpt ons immuunsysteem sterk en normaal te functioneren. Er zijn een aantal gepubliceerde studies die aantonen dat hogere vitamine D bloedwaarden zorgen voor een sterker en normaal functionerend immuunsysteem.

Lage waarden in Europa

In Europa wordt in de eerste plaats aanbevolen dat kinderen vitamine D-supplementen slikken, maar velen zien nu in dat het voor iedereen belangrijk is om het hele jaar door extra vitamine D-supplementen te slikken, ook voor volwassenen. Het wordt aanbevolen om bloedwaarden hoger dan 50 ng/ml te hebben, zodat vitamine D kan bijdragen aan een goed en normaal immuunsysteem.

Om dergelijke waarden te bereiken, moet je in Europa meestal extra supplementen nemen, omdat er maar een paar maanden in het jaar zijn waarin de zon ons kan helpen voldoende vitamine D in de huid te vormen.

Je hebt elke dag zo veel nodig

Om het optimale niveau van de belangrijkste vitamine voor het immuunsysteem te bereiken, hebben de meeste volwassenen ongeveer 50 µg vitamine D per dag nodig van september tot mei.

Als je het hele jaar door bedekt bent, moet je het hele jaar door supplementen innemen.

Lichaamsgewicht en grootte zijn ook van doorslaggevend belang voor de hoeveelheid die je dagelijks nodig hebt. Voor kleine en magere mensen kan een dagelijkse dosis van 35 µg voldoende zijn. Langere mensen en mensen met overgewicht kunnen tot 80 µg vitamine D per dag nodig hebben.

Als je binnen deze aanbevelingen blijft, is vitamine D zeer veilig te gebruiken als voedingssupplement. De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid EFSA stelt dat het veilig is om tot 100 µg vitamine D per dag te consumeren.


Probeer nu Vitamine D3 50 µg

Slechts € 24,95 incl. verzendkosten voor een voorraad voldoende voor 10 maanden!


Share: