Magnesium zorgt voor optimale vitamine D-waarden

Magnesium zorgt voor optimale vitamine D-waarden en is absoluut noodzakelijk voor correcte bloedwaarden, blijkt uit een studie gepubliceerd in The American Journal of Clinical Nutrition1.

De onderzoekers ontdekten dat suppletie met magnesium absoluut noodzakelijk was om de vitamine D-waarden te verhogen bij mensen met lage waarden.

Tot hun grote verbazing ontdekten ze dat magnesium ook de waarden verlaagde bij mensen met te hoge waarden.

Suppletie van magnesium reguleert dus de bloedwaarden van vitamine D zowel naar boven als naar beneden, zodat de waarden beter binnen het referentiebereik liggen en zo de best mogelijke gezondheidsvoordelen voor iedereen opleveren.

“Dit zijn zeer belangrijke bevindingen. Gezondheidsproblemen worden in verband gebracht met zowel te hoge als te lage niveaus van vitamine D in het bloed. Vooral lage waarden zijn een gezondheidsuitdaging over de hele wereld”, zegt onderzoeker Martha Shrubsole van het Vanderbilt-Ignram Cancer Center.

“Vitamine D-waarden en gezondheid volgen een zogenaamde U-curve, waarbij zowel lage als hoge waarden leiden tot verhoogde gezondheidsuitdagingen. Het optimum is om in het middelste en onderste deel van de U-curve te liggen”, zegt de hoofdonderzoeker achter het onderzoek.

“We raakten geïnteresseerd in magnesiumsuppletie, omdat we zagen dat veel mensen die daadwerkelijk hoge doses vitamine D krijgen, simpelweg geen verandering in hun bloedwaarden ervaren. Een tekort aan magnesium sluit gewoon de synthese van de omzetting van vitamine D af”.

Magnesium + D-vitamine = Waar

Magnesium is absoluut noodzakelijk om meer dan 300 biochemische processen in ons lichaam te laten plaatsvinden. Magnesium is belangrijk voor het zenuwstelsel, de spieren, het hart, de bloedsuikerspiegel, onze psychologische functie en voor ons skelet.

De deelnemers aan het onderzoek kregen een individueel aangepast supplement van tussen de 300-400 mg magnesium per dag

“Vitamine D-tekort is ernstig en wereldwijd een groeiend probleem. Veel mensen krijgen daarom adviezen van artsen om extra supplementen met vitamine D te nemen. Maar het helpt niet als je ook een tekort hebt aan het mineraal magnesium. Tot 80% van de bevolking krijgt niet genoeg magnesium binnen”, zegt Dai.

Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat je voldoende magnesium binnenkrijgt, en niet alleen vitamine D-supplementen te nemen. Magnesium zorgt voor optimale vitamine D-waarden

Over Magnesium+

Magnesium+ is een combinatieproduct dat je extra synergie geeft met extra toegevoegde vitamine B6 voor een verhoogde opname van magnesium, evenals zink, vitamine D3 en koper. 

Het product is zorgvuldig samengesteld om u de beste gezondheidseffecten te geven, terwijl het ook tekorten voorkomt en samen met uw normale voeding en met andere gezondheidsproducten kan worden gebruikt.Elke tablet bevat

  • Magnesium – 300 mg
  • Zink – 5 mg
  • Vitamine B6 – 0,7 mg
  • Vitamine D – 0,5 µg
  • Koper – 0,5 mg

Lees hier meer over de voordelen van Magnesium+

Magnesium+ met extra synergie

Share: